Σαλάτα με γλυκοπατάτα, χωριάτικο λουκάνικο και αυγά

Ένα εύκολο και πεντανόστιμο γεύμα που δεν θα σας κουράσει καθόλου και θα ευχαριστήσει όλη την οικογένεια.

Συστατικά συνταγής

4 αυγά

2 μεγάλες γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες

1 λουκάνικο τσορίθο * 200 γρ.

Χυμό από μισό λεμόνι

Ντοματίνια κομμένα στη μέση

4 φύλλα μαρουλιού χοντροκομμένα

Οδηγίες συνταγής

Βράζουμε τα αυγά για 10 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Βάζουμε τις γλυκοπατάτες σε ένα τηγάνι με νερό που βράζει για 10 λεπτά και στη συνέχεια σβήνουμε και τις αφήνουμε μέσα μέχρι να μαλακώσουν.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το τσορίθο μαζί με τις γλυκοπατάτες, τα κουνάμε απαλά και μετά από 2 λεπτά τις βγάζουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Γυρίζουμε από όλες τις πλευρές τις φετούλες του λουκάνικου μέχρι να βγάλει το χαρακτηριστικό κόκκινο λάδι του. Βάζουμε το λουκάνικο στο μπολ αφήνοντας το λάδι στο τηγάνι.

Ρίχνουμε το σκόρδο για 30 δευτερόλεπτα στο λάδι και προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού. Μοιράζουμε σε 4 πιάτα τη γλυκο πατάτα, τα αυγά κομμένα στα τέσσερα, τα ντοματίνια, το λουκάνικο και την πράσινη σαλάτα και περιχύνουμε με το ζεστό ντρέσινγκ.

Νόστιμη σαλάτα με γλυκά αρώματα και γεύσεις

 

Συστατικά συνταγής

2 πράσινες πιπεριές

2 κόκκινες πιπεριές

2 κίτρινες πιπεριές

2 πιπεριές κέρατο

4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

μαύρες σταφίδες

1½ φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στα 4

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας, διαλυμένο σε 1 φλιτζ. νερό

3-4 κ.σ. ξύδι

3 κ.γ. ζάχαρη

λίγο κύμινο

λίγο μαύρο πιπέρι

χοντρό αλάτι

Οδηγίες συνταγής

Καθαρίζετε τις πιπεριές και τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια.


Βάζετε τα κρεμμυδάκια σε βαθύ τηγάνι με καπάκι, μαζί με λίγο νερό για να μαλακώσουν.


Στη συνέχεια προσθέστε τις πιπεριές και τις σταφίδες και αφήνετε να τραβήξουν τα υλικά το νερό.


Αφού πιούν το νερό, προσθέτετε το ελαιόλαδο, χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε και το σκόρδο, αφήνοντας για λίγο τα υλικά να σωταριστούν καλά.


Προσθέτετε στο τηγάνι τον πελτέ ντομάτας, το κύμινο, το πιπέρι, το αλάτι, το ξύδι και τη ζάχαρη ανακατεύοντας διαρκώς. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ακόμα νερό.


Αφήνετε το φαγητό να βράσει για περίπου 10 λεπτά σε σιγανή φωτιά και σερβίρετε αφού αφήσετε λίγο να σταθεί.