Σαλάτα με αβοκάντο και πατάτες

Μια χορταστική σαλάτα με το νόστιμο αβοκάντο και τις χορταστικές πατατούλες να παίζουν τόσο το ρολο της σαλάτας όσο και του συνοδευτικού.

Συστατικά συνταγής

½ κιλό πατατούλες μικρές
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Χυμό ενός λεμονιού
2 αβοκάντο
2 κουταλιές της σούπας φιλέτο αμύγδαλο
2 κουταλάκια μουστάρδα

Οδηγίες συνταγής

Κόβουμε τις πατάτες σε παχιές ροδέλες και τις βράζουμε για 20 λεπτά. Στραγγίζουμε.

Ανακατεύουμε το λάδι με το λεμόνι, λίγο αλάτι και πιπέρι και σ' ένα μπολ περιχύνουμε τις ζεστές πατάτες και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και τα κόβουμε σε λωρίδες του ίδιου μεγέθους. Όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με τις πατάτες και εμφανίζουμε την πεντανόστιμη σαλάτα μας στο τραπέζι.

Γαλοπούλα με ρόδι

Νοστιμιά, χαμηλά λιπαρά και φαντασία. Πουλερικό με φρούτα σε μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε

Συστατικά συνταγής

1 γαλοπούλα περίπου 2 κιλά

½ φλιτζάνι βούτυρο

2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

5 φυλλαράκια ξερό φασκόμηλο

Αλάτι

Πιπέρι

2 ώριμα ρόδια

Οδηγίες συνταγής

Πλένουμε καλά τη γαλοπούλα, τη σκουπίζουμε, την αλατίζουμε, βάζουμε το μισό βούτυρο στην κοιλιά της και δένουμε με σπάγκο τα μπούτια και τις φτερούγες έτσι ώστε να εφάπτονται στο σώμα. Τοποθετούμε τη γαλοπούλα σε βαθύ ταψί, την αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το φασκόμηλο.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160º C για 1 ½ ώρα σε λαδωμένο ταψί. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και προσθέτουμε 2 ποτήρια ζεστό νερό. Ραντίζουμε με τα ζουμιά της από δω και πέρα για να μην στεγνώσει το στήθος και μισή ώρα πριν αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.


Σε ένα τηγάνι σε μια κουταλιά βούτυρο σωτάρουμε το ρόδι. Αφού κόψουμε τη γαλοπούλα σε 8 κομμάτια την περιχύνουμε με το ρόδι και σερβίρουμε.


Διάρκεια: 3 ώρες περίπου